Fien

Fien (Canes Gracia’s Les Réaux)

Fien is geboren op 3 oktober 2016 bij kennel Canes Gracia in Denemarken, https://www.canesgratia.com/
Fien is gestroomd en weegt circa 11 kilo. Ze is zeer aanhankelijk en lief, kan goed opschieten met andere honden is heel mensgericht en kinderen vind ze geweldig. Fien houd van eten, spelen en wandelen en gaat graag mee met ons de stad in. Keetje en Aagje, onze andere bulletjes zijn haar beste vriendinnetjes, ze zijn onafscheidelijk en doen het liefst alles samen.

Van Fien hebben we al gen-testen laten doen bij Embark ( https://embarkvet.com/?preselector=owner) de resultaten vind u onder “informatie”, submap “uitslagen onderzoeken”.

In het najaar van 2018 waren we van plan een uitgebreid onderzoek te laten doen (o.a. röntgenfoto’s, mri, ct, patella, heupen, EVCO etc), en vooruitlopen daarop hebben we op 6-4-2018 röntgenfoto’s laten maken. Helaas bleek hieruit dat een uitgebreid onderzoek niet meer nodig is omdat Fien niet geschikt is voor de fok omdat haar rug te slecht is. De dierenarts zei dat haar rug er uit ziet zoals hij bij heel veel bulletjes ziet, niet best. Voor ons reden genoeg om haar niet in te zetten. De röntgenfoto vind je hier https://www.sibaritas.nl/wp-content/uploads/2018/04/POL31-P4_fien0002.jpg

Fien is op 26 September 2018 op Laparoscopische wijze gesteriliseerd in Sleeuwijk. Omdat ze toch onder narcose ging hebben we gelijk een endoscopie laten doen (dan kijken ze met een lange camera in de keel). Gelukkig was het niet nodig Fien aan het zachte gehemelte te laten opereren, dat zag er allemaal goed uit, ook haar luchtpijp zag er goed uit. Omdat Fien nogal snurkt (alleen als ze slaapt) wilden we wel haar neusgaten iets groter laten maken, de dierenarts gaf aan dat zijn verwachting was dat dat niet veel zou helpen, maar het heeft wel degelijk een behoorlijk verschil gemaakt.

Voor de stamboom van Fien klik http://ingrus.net/frbull/en/details.php?id=112653